Două cărți despre cei mai buni fotbaliști moldoveni din toate timpurile vor fi editate de FMF

0
140

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) va edita două cărți despre cei mai buni fotbaliști moldoveni din toate timpurile, informează moldpres.md.

Potrivit sursei, prima carte, ”Autobiografia lui Igor Dobrovolski”, singurul fotbalist moldovean campion olimpic, este semnată de ziaristul Sandu Grecu și va apărea în luna aprilie. ”Dobrovolski povestește despre copilărie, despre adolescența la internatul din Chișinău, despre generalii din Moscova, despre perioada dificilă din Spania, despre adevăratul motiv al scandalului din 1994 din tabăra selecționatei Rusiei, despre relațiile cu doi dintre cei mai mari conducători din istoria fotbalului, Jesús Gil y Gil și Bernard Tapie, despre Maradona, despre Hagi și Diego Simeone, dar și despre viața personală”, specifică autorul.

A doua carte este întitulată ”100 cei mai buni fotbaliști moldoveni din istorie”. Apariția acesteia este programată pentru luna mai. ”Cartea va conține biografiile celor mai buni 100 de fotbaliști moldoveni din toate timpurile, începând cu anii 20 ai secolului trecut, când frații Vâlcov făceau legea pe teren, trecând prin anii 50, cu Simatoc la Milano și Barcelona, iar Țincler la Chișinău. Anii 70-80, cu Teslev, Ianeț, Caras, Tegliațov, Mațiura și Cebanu. Și desigur, anii de independență, în care s-au remarcat Curtianu, Cleșcenco, Testemițanu, Rogaciov, Covalciuc, Dadu, Gațcan sau frații Epureanu. În total vor fi 100 de moldoveni plus câțiva ”stranieri”, care au făcut istorie la Chișinău”, se subliniază pe site-ul FMF. Lucrarea este rodul muncii unui grup de autori.

Cărțile fac parte din ciclul de publicații pe care FMF le va edita cu ocazia jubileului de 30 de ani de la fondare, mai notează moldpres.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.