Fără lecții de la distanţă: 30 martie – 3 aprilie, declarate zile libere pentru toate unitățile din sectorul bugetar

0
152
Foto: Pixabay.com

În perioada 30 martie – 3 aprilie, declarate zile libere pentru toate unitățile din sectorul bugetar în legătură cu criza pandemică COVID-19, procesul educațional la distanță nu se va desfășura, atât în instituțiile de învățământ publice, cât și în cele private, de toate nivelurile. Un ordin în acest sens a fost emis vineri de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), conform deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

În temeiul dispozițiilor Comisiei, Ministerul Educației a suspendat şi desfășurarea Olimpiadelor Republicane la disciplinele de studiu, până la data de 18 mai 2020. Totodată, a fost amânată şi desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilite pentru perioada 30 martie-11 aprilie, pentru o perioadă care va fi anunțată suplimentar.

De asemenea, pe perioada stării de urgenţă, în conformitate cu dispoziţiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, MECC a prelungit perioada de suspendare a proceselor de formare profesională continuă a cadrelor didactice și manageriale, a activităților de învățare atât pentru copii, cât și pentru adulți, oferite de persoane juridice de drept public sau privat.

În temeiul dispozițiilor Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, ministerul de resort a suspendat şi multe activităţi culturale şi sportive. Astfel, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 se prelungește sistarea activităților în instituțiile de cultură (instituțiile teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură, centre de creație), pe toată durata stării de urgență.

În acelaşi timp, se prelungește perioada de sistare a organizării și desfășurării manifestărilor sportive, antrenamentelor, cantonamentelor şi competițiilor sportive, pe toată durata stării de urgență. Este interzisă şi desfășurarea exercițiilor sportive în spații publice, parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive ori zone de agrement.

Sursa: Moldpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.