Călătoriți luni la Chișinău? Aflați că transportatorii vor fi în grevă

0
939
https://media.publika.md/
https://media.publika.md/

Luni, 24 februarie, transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău vor organiza o grevă. Acțiunea va avea loc dimineață, până la ora 10.00. Transportatorii cer majorarea tarifelor pentru călătorie.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Transportatorii cer majorarea tarifelor pentru călătorie de la 6 lei la 9, 81 lei.

Transportatorii au două soluții pentru primăria Chișinău: fie municipalitatea acceptă majorarea tarifelor, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport, informează europaliberă.org.

Ulterior, primarul general, Ion Ceban a declarat că municipalitatea ar putea discuta majorarea tarifelor numai după ce transportorii acceptă „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.