LA NORD PRIMĂVARĂ, LA SUD IARNĂ ADEVĂRATĂ: Un microbuz cu pasageri a fost blocat în zăpadă

0
760
Foto: facebook.com/dse.md

În această dimineață, salvatorii de la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a efectua lucrări de tractare în sudul țării în apropierea localității Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, se arată într-un comunicat. Mai multe unități de transport la bordul căror erau pasageri au fost ajutate de salvatori să iasă din zăpadă.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:30. Potrivit datelor înregistrate de IGSU, mai multe autovehicule au fost blocate în zăpadă, sub podul amplasat pe traseul L 703, Vulcănești – Etulia. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care ajunși au stabilit, că un microbuz de rută, care transporta 15 pasageri, dar și șapte autoturisme în care se aflau circa 13 persoane, au rămas blocate pe drum.

Salvatorii au reușit tractarea autovehiculelor blocate, iar în urma situației înregistrate, nimeni nu a avut de suferit. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Totodată, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Amintim că Serviciului Hidrometeorologic de Stat  emis cod portocaliu de vreme nefavorabilă, valabil în perioada 5-7 februarie 2020. Pentru această perioadă se prognozează condiții meteorologice nefavorabile. Pe teritoriul întregii țări – vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7 – 17 l/m2), izolat foarte puternice (20 – 25 l/m2), pe firele electrice și crengi izolat depuneri complexe. Pe arii extinse de drumuri și trasee naționale se vor forma troiene și ghețuș.

Astăzi în Soroca a fost însorit, termometrele au indicat temperaturi maxime de până la +2 grade, iar la noapte, mercurul din termometre va coborî până la 0, -1 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.