Colaboratorii Direcției Situații Excepționale Soroca și colegii lor din Cehia au făcut azi aplicații contra inundațiilor

Cehia a donat Republicii Moldova peste un kilometru de diguri artificiale contra inundațiilor. Astfel că salvatorii soroceni împreună cu colegii lor din Cehia au probat astăzi un astfel de dig pe râulețul Bechir, unde au simulat schimbarea temporară a cursului apei.  Salvatorii au ansamblat în câteva minute digul și l-au acoperit cu o peliculă specială. Anterior Mihai Borș, șeful Direcției Situații Excepționale Soroca, a declarat pentru „Observatorul de Nord” că “digul va fi depozitat la DSE și transportat după necesitate în caz de inundații în teritoriu. Cum avem noi porțiunea de la autogară spre podul Bechir fără zid, astfel de diguri ar putea fi o soluție. Ar fi binevenit ca primăria să scrie proiecte, cum este în Europa, și să facă rost de ziduri din acestea de aluminiu, ca să le avem pe ale noastre și să nu umblăm cu împrumutatul”.

Aflați mai multe detalii din ziarul „Observatorul de Nord”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.