Doi soroceni sunt suspectați că au furat peste 160 de plăcuțe de înmatriculare (VIDEO)

Poliția anunță că a reținut în această săptămână doi soroceni, în vârstă de 38 de ani, suspectați de furt și șantaj. Organele de drep suspectează cuplul originar din raionul Soroca că „dezasamblau plăcuțele de înmatriculare de la mai multe mijloace de transport, preponderent înmatriculate de către autoritățile competente ale altor state, restabilirea cărora este costisitoare. Ulterior, aceștea amenințau victimele cu deteriorarea acestora, cerându-le să le transmită mijloace financiare, în sumă de  600 – 1000 lei, pentru a le fi restitiuite plăcuțele„.

Polițiștii consideră că aceștia au fost implicați în peste 160 de cazuri de sustragere a plăcuțelor din Chișinău, Bălți, Drochia, Soroca, Râșcani, Sângerei, Telenești, Orhei, Hâncești, Taraclia și Cimișlia. O parte dintre plăcuțele găsite urmează să fie restituite șoferilor păgubași. Suspecții şi-au recunoscut vina, iar dacă în judecată li se va dovedi vinovăția, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 42 000 la 67 500 lei.

 Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor acestor persoane, sunt îndemnați să meargă la cel mai apropiat sector de poliție ori să apeleze la 112.

Acțiunea de urmărire și reținere a fost efectuată de Ofițerii Direcției Combaterea Cremei Organizate și Centrului de Analiză a Informației a Inspectoratului Național de Investigații, Direcţiei Generale Urmărire Penală, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu suportul IP Soroca și IP Orhei și sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.