DECLARAȚIE: Consiliul Unirii din Soroca susține Marșul Centenar

DECLARAȚIE

Prin prezenta, Consiliul Unirii din Soroca susține Marșul Centenar care a pornit de la Alba Iulia la 1 iulie 2018, având proiectat ca activitate finală întrunirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului în municipiul Chișinău.

Totodată condamnăm atitudinea autorităților responsabile de blocarea intenționată a trecerii hotarului acestui grup din Marșul Centenar, cât și o tratare discriminatorie a membrilor grupului printre care sunt și soroceni.

Cerem ca să fie permisă intrarea în Republica Moldova a activistului unionist George Simion, căruia i-a fost interzisă fără nici un temei legal să treacă hotarul.

În acest context, Consiliul Unirii din Soroca cheamă toată suflarea românească să participe pe 1 septembrie 2018 la Momentul Unirii, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la ora 12:00.

P.S. Sorocenii, doritori de a participa la acest eveniment important, se pot înscrie contactând persoanele responsabile, la numere de tel. 069322731 (Mihai) 068033873 (Raisa).

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.