CENTENAR: M-am îndrăgostit din prima zi de România!

Țara, Mama România, pentru prima dată am descoperit-o, ca și mulți alții atunci, în anii ’90, când a căzut parțial ”cortina de fier de la Prut” și am pășit pentru prima dată pe pământul românesc de cealaltă parte. M-am îndrăgostit din prima zi de România, de frumusețea locurilor și de simplitatea oamenilor. Atunci mi-am strâns în brațe rudele: pe fratele bunicii de pe tată, maistru la Uzina de Construcție a avioanelor din Brașov. El a fost trimis acolo după absolvirea Colegiului Industrial din Soroca… Unirea trebuie să o facem noi, să nu punem pe ”cântarul unirii” ambițiile, ranchiuna, minciuna, orgoliul, dar să muncim, să învățăm și să ne contopim în Marea Națiune Românească și să devenim un tot întreg. Să dăruim copiilor noștri și, de ce nu?, părinților noștri, șansa de a trăi vremuri mai bune, de a trăi demn, de a avea și Mare, și Munte…Rodica Rotar, locuitoare a municipiului Soroca

Vedeţi aici şi alte păreri despre UNIRE!

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.