Devino reporter în localitatea ta! (VIDEO)

0
44

În raionul Soroca se desfăşoară o amplă campanie de educație mediatică, în cadrul proiectului „Jurnalismul cetățenesc — curaj și implicare, dorință și responsabilitate”, care a fost lansat la sfârşitul lunii aprilie și este implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și ziarul “Observatorul de Nord” la nivel local, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Unul din obiectivele proiectului este promovarea educaţiei pentru democraţie şi a libertăţii de exprimare prin organizarea a 10 ateliere de instruire despre jurnalismul cetățenesc în 7 localităţi din raionul Soroca. De asemenea, se dorește crearea unui dialog constructiv cu cetăţenii şi implicarea tinerilor și membrilor activi ai comunității la realizarea materialelor jurnalistice.

Asemenea ateliere se vor organiza în mai multe sate din raionul Soroca. În cadrul lor, participanții vor avea oportunitatea de a învăţa să relateze un subiect de presă, să creeze spoturi sociale și să devină reporteri în localitatea lor.

Proiectul dat, implementat la nivel local de redacția ziarului “Observatorul de Nord”, va dura până la finele lunii septembrie.

Acest proiect este implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.