A fost sfinţită cea mai veche biserică din municipiul Soroca (GALERIE FOTO)

Astăzi a fost sfinţită biserica cu hramul „Sfântului Mare Mucenic Dumitru” din cartierul Bujărăuca al municipiului Soroca. Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Moldovei, împreună cu episcopii PS IOAN al Sorocii și PS SILUAN al Orheiului şi un sobor de preoţi.

Biserica a fost ridicată în 1827 de către moşierul Nicolae Cerchez, care deţinea pe atunci satul Bujărăuca. Aceasta a fost recent reparată, fiind reînnoită şi pictura murală.

Citiţi mai multe informaţii în ziarul “Observatorul de Nord” de vinerea viitoare.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Показать слайдшоу]” template=”/home/observat/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)
2 comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.