IMPORTANT! 8 Lucruri utile pe care toți ar trebui să le avem în geantă în caz de urgență

1
676

Decât să fii luat prin surprindere, este mult mai bine să fii întotdeauna pregătit pentru orice situație. Din acest motiv este important să aveți la voi obiecte simple care pot fi folosite ca și instrumente de supraviețuire, dacă este necesar. De exemplu, fermoarul are cel puțin 4 moduri de utilizare, în caz de accident.

Noi am găsit mai multe informații despre cum să utilizați aceste 8 lucruri care v-ar putea salva viața situație de urgență. Și acestea fiind spuse, sperăm că nu va trebui să folosiți niciodată aceste sfaturi.

 1. Sare


În afară de a face mâncarea să aibă un gust bun, sarea poate fi folosită ca și instrument de protecție. Când vă aflați în pericol, aruncați sare în fața animalului care atacă și mai exact, în fața unui câine, țintind gura și nasul. Sarea poate fi toxică pentru animale și le poate face letargice, ceea ce vă va oferi timp să fugiți.

 1. Un portofel fals


Un portofel fals poate fi folosit ca o distragere a atenției atunci când ești jefuit. În timp ce fugi, aruncă un portofel fals pe jos, astfel încât hoțul să se oprească să-l ridice. În acest fel, nu veți pierde niciunul dintre documentele importante sau banii dumneavoastră și veți putea scăpa de atac în siguranță. Hoțul se va apleca să îl ia și să s euite în el, ceea ce vă va oferi suficient timp cât să vă îndepărtați de atacator.

 1. O sticlă reutilizabilă


O sticlă transparentă reutilizabilă este mult mai mult decât un instrument ecologic la modă – vă poate ajuta să dezinfectați apa. Cercetările au arătat că apa plasată sub o lumină UV timp de 6 ore devine lipsită de majoritatea germenilor, inclusiv Escherichia coli. În timp ce substanțele chimice din poluare nu vor dispărea, dacă există, apa poate fi totuși potabilă și este o opțiune mai bună decât setea.

Mai mult, o sticlă reutilizabilă poate deveni rapid un instrument de autoprotecție. Sperăm că nu veți fi niciodată într-o situație în care va trebui să vă protejați, dar acest instrument îi va ajuta pe cei care au nevoie.

 1. Un ceas de mână

Un ceas de mână plasat pe pumnul tău, peste degetele mijlocii, poate deveni rapid un instrument care poate fi folosit pentru autoprotecție, sau pentru a sparge sticla atunci când trebuie să scapi dintr-o încăpere. În plus, ceasurile inteligente pot salva viața în diverse situații, cum ar fi atunci când ai probleme cu inima și chiar și atunci când cazi la pământ. De exemplu, medicul dumneavoastră poate folosi datele colectate de smartwatch-ul dvs. și poate vedea cum funcționează inima dumneavoastră și dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală.

 1. O perie de păr

Probabil că aveți deja o perie de păr în poșetă, dar pe lângă faptul că este un instrument de îngrijire și de înfrumusețare, peria vă poate ajuta și să vă protejați. Folosește-o pentru a ataca un atacator, țintind fața acestuia. În plus, multe perii de păr pot fi folosite pentru a ascunde banii și copii ale actului de identitate. Multe modele sunt ușor de demontat și pot ascunde ceea ce crezi că te-ar putea ajuta în viața de zi cu zi. Și dacă cineva se uită prin obiectele tale de valoare, nu va lua niciodată peria de păr.

 1. Ața dentară

Medicul dentist vă va fi recunoscător dacă o veți folosi, chiar și atunci când ești afară, are o mulțime de utilizări potențiale în cazul în care se întâmplă ceva rău. Puteți să o folosiți pentru a ține fix pe un loc rănit anumite bandaje, pentru a tăia alimente, pentru a face un șiret de urgență, pentru a prinde un pește sau chiar pentru a lega pe cineva. Deși este atât de mică și utilă în viața de zi cu zi, are numeroase utilizări atunci când te afli într-o situație de urgență.

 1. Pungi cu fermoar zip

Pungile cu femoar zip nu ocupă mult spațiu și vă pot proteja obiectele de valoare de apă. Au existat cazuri în care un telefon care a fost păstrat în ceva rezistent la apă a salvat viețile oamenilor. În plus, pot fi folosite și pentru a purifica apa sub lumina soarelui, dacă sticla de apă reutilizabilă nu este transparentă. În viața de zi cu zi, puteți păstra în aceste pungi documente importante, cum ar fi informațiile dumneavoastră medicale, o listă cu alergiile sau numerele rudelor în cazul în care aveți nevoie de ele în caz de urgență.

 1. O lanternă

Lanterna cu lumină puternică este utilă în multe situații, iar autoprotecția este una dintre ele. Utilizați o lanternă pentru a vă proteja împotriva unui atac brusc. Trebuie să urmăriți ca lanterna să orbească temporar persoana care vă atacă. Lumina nu va răni atacatorul, dar veți câștiga secunde prețioase pentru a alerga în siguranță.

SURSA: stiai.net


 • ETICHETE
 • VC
Articolul precedentVezi cine sunt premiații “Galei Fotbalului Sorocean 2022” / VIDEO
Articolul următorAPENDICELE – un organ important sau unul … de prisos?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

 1. Multe ar mai trebui. Inclusiv un balonaș cu gaze lacrimogene, telefon programat la 112 și de ce nu un baston telescopic sau chiar buzdugan. În rest ar trebui de revăzut cine ar avea dreptul la port armă pt autoapărare. De ce SUA îl are, dar șn RM mai bântuie mentalitaea din URSS unde chiar și artele mațtiale erau interzise, iar în Coreea de sud, sunt disciplină liceală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.