Hepatită acută de etiologie necunoscută la copii – să fim atenți la simptome

0
238
Stock Photo by Sean Locke www.digitalplanetdesign.com

După cum au anunțat autoritățile de la Chișinău, în RM a fost înregistrat primul caz de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii. În acest context, părinții trebuie să fie atenți la simptomele care sunt specifice aceste boli: dureri abdominale, diaree, vomă, greață, urina întunecată la culoare, culoarea galbenă afeței și a sclerei.

Altfel, ministra sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe pagina sa de Facebook: „Informațiile epidemiologice și clinice cu privire la această boală sunt încă puține. Până în prezent nu a fost identificat niciun agent cauzal. În continuare se colectează date suplimentare și se efectuează diverse studii. În următoarele săptămâni se așteaptă să existe mai multe dovezi pentru a putea fi determinată etiologia și, în baza acesteia, să fie emise recomandări pentru a stabili acțiunile necesare de prevenire și control. Ministerul Sănătății din Republica Moldova recomandă respectarea măsurilor de igienă personală – spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor. Fiți, vă rog, atenți la semnele de manifestare a hepatitei acute – icter (culoarea galbenă a feței și sclerei), culoare întunecată a urinei, greață, vomă, dureri abdominale, diaree și adresați-vă medicului de familie sau la serviciul de urgență la apariția primelor simptome”.

Articolul precedentÎn ce pericol se află Republica Moldova?
Articolul următorInspectoratul de poliție + administrația publică locală + societatea civilă = siguranță
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.