Hai la cătănie! Campania de încorporare de primăvară-vară a fost aprobată.

0
80

Membrii Cabinetului demisionar de miniștri au luat act ieri de rezultatele îndeplinirii sarcinii de încorporare a cetățenilor în serviciul militar în termen, în lunile octombrie 2020 – ianuarie 2021, şi au aprobat campania de încorporare de primăvară-vară, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Guvernului, a fost stabilită următoarea sarcină de încorporare, în lunile aprilie-iulie 2021, pentru îndeplinirea: serviciului militar în termen în Armata Națională – până la 1250 de recruți; serviciului militar cu termen redus în Armata Națională – până la zece recruți.

Încorporarea cetățenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Autoritățile administrației publice locale, în comun cu Ministerul Apărării, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării și centrele militare vor organiza, potrivit atribuțiilor stabilite de legislație, încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi serviciul militar cu termen redus în perioada aprilie-iulie  2021.

Tot ieri, Executivul a decis că „se eliberează din serviciul militar și se trec în rezerva Forțelor Armate la expirarea duratei serviciului militar: în lunile aprilie–iulie 2021 – militarii încorporați în serviciul militar în termen, în lunile aprilie–iulie 2020;  în luna aprilie 2021 – militarii încorporați în luna ianuarie 2021, în serviciul militar cu termen redus”.


Articolul precedentCertificatul verde digital (re)deschide calea în țările UE.
Articolul următorÎn raionul Soroca a crescut considerabil numărul copiilor infectați cu coronavirus.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.