Guvernul dă asigurări: întârzieri la plata salariilor, pensiilor și plăților sociale nu vor fi

0
247

Guvernul în exerciţiu condus de Aureliu Ciocoi dă asigurări că nu vor fi restanţe la plata salariilor, pensiilor şi prestaţiilor sociale. Executivul a anunţat că are fonduri pentru a-şi onora la timp, toate obligaţiile financiare faţă de cetăţeni.

   Potrivit datelor prezentate de Guvern, veniturile la bugetul de stat în prima luna a anului 2021 au fost de 3 miliarde de lei. Suma este cu 262 de milioane mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, potrivit datelor oficiale, Fiscul a încasat mai mulţi bani faţă de anul trecut. Veniturile la FISC în prima luna a anului sunt de 1 miliard 600 de milioane de lei. Suma este mai mare cu 177 de milioane de lei faţă de luna ianuarie a anului trecut. Şi Serviciul Vamal a încasat mai mulţi bani. Veniturile instituţiei în ianuarie 2021 au fost de 1,5 miliarde de lei, cu 60 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

DATELE PENTRU LUNA IANUARIE 2021
Venituri –  3 miliarde de lei
Venituri FISC – 1,6 miliarde de lei
Venituri Serviciul Vamal – 1,5 miliarde de lei
Cheltuieli –  3,6 miliarde de lei
Deficit bugetar – 611,7 milioane de lei

Potrivit datelor Guvernului, în luna ianuarie statul a cheltuit deja 3,6 miliarde de lei. Cheltuielile raportate la venituri arată că doar în prima lună din an, s-a înregistrat un deficit bugetar de 611,7 milioane de lei. Totuşi, guvernul dă asigurări că nu există premize ca pensiile şi salariile să nu fie achitate la timp şi promite că statul îşi va onora toate angajamentele financiare faţă de cetăţeni. (SURSA: TvrMoldova.md)


Articolul precedentAflă totul despre vaccinarea anti – Covid – 19 în Republica Moldova
Articolul următorRaionul Soroca nu se regăsește în TOP – 10 a raioanelor cu cea mai înaltă rată de însănătoșire de Covid – 19.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.