FUNCȚII VACANTE: Cine vrea să lucreze în administrația raionului?

0
117

Circa zece locuri vacante sunt în cadrul administrației publice raionale. Deși la unele funcții au fost anunțate concursuri de mai multe ori nu s-au găsit doritori să le ocupe. În alte cazuri, candidații nu întruneau condițiile necesare. Această situație îngreunează activitatea celorlați angajați, caresunt nevoiți să-și asume o parte din atribuțiile colegilor-lipsă.

“În prezent sunt vacante două funcții de vicepreședinte al raionului. Alte două funcții vacante sunt cele de specialist superior în Secția organizare și coordonare a activității administrative, ne informează Carolina Cebotari, șef interimar serviciul resurse umane. La una dintre aceste funcții au fost admiși patru candidați, iar în noiembrie urmează să fie desfășurat concursul.  Pentru cealaltă funcție, care are tangențe cu domeniul tehnologiile informaționale, de trei ori funcția a fost anunțată vacantă și nici un dosar nu a fost depus”, mai spune doamna Cebotari.

Vacante  mai sunt și funcțiile de șef al Secției economie a Consiliului raional, specialist principal și specialist al Secției raionale construcții, gospodărie comunală și drumuri. Pentru funcția de specialist, concursul urmează să se desfășoare în luna noiembrie. Două persoane au depus dosarele. Serviciul resurse umane are vacantă funcția de șef,  iar la direcțiie Agricultură și alimentație publică și Asistență Socială și Protecție a familiei sunt vacante câte o funcție de șef-adjunct. Totodată, este necesar un specialist în cadrul Serviciului relații funciare și cadastru.

“Când sunt atâtea locuri vacante lucrul specialiștilor care lipsesc îl fac ceilalți, opinează Stela Zabrian, secretara Consiliului raional Soroca. Situația aceasta ne-a creat dificultăți mari la plasarea proiectelor de deciziilor pe site-ul consiliului, deoarece specialistul care administra site-ul a plecat, iar persoana care îndeplinește atribuțiile respective este un specialist bun, dar nu este din domeniul IT. În Soroca e greu de găsit o persoană care să ne poată ajuta în administrarea site-ului. Firmele specializate, de obicei, administrează site-urile pe care le crează singuri, nu vor să administreze un site deja creat. Este o problemă, deoarece site-ul nostru are o arhivă mare, cu multă informație”, conchide doamna Zabrian.

Funcții vacante sunt și în unele instituții sociale, fondate de Consiliul raional. Pentru funcția de director al taberei de odihnă pentru copii “La Dumbravă”, spre exemplu, concursul a fost desfășurat de patru ori, dar fără rezultat, informează autoritățile raionale.  Vacante sunt și funcțiile de conducător la Centrul comunitar Multifuncțional “Împreună” din Rublenița,  “Casa Comunitară” Voloave. În toate cazurile este asigurat interimatul funcțiilor. Cât privește instituția din Voloave,  nu au fost doritori de a aplica la concurs. Astăzi a fost anunțat din nou concurs pentru această funcție.

“Este o problemă destul de serioasă, e foarte dificil de activat, recunoaște președintele raionului Ghenadie Muntean. Lipsa de cadre înseamnă că se depune povara pe umerii celorlalți colegi, care activează. Dar este și o problemă de salariu. Pentru 2000-2500 lei salariu, să vină să lucreze în calitate de angajat la Consiliu, știind că responsabilitatea e mare, doritori nu prea sunt. Noi menținem lucrul în condiții normale, astfel încât să funcționeze Aparatul președintelui, secțiile și direcțiile consiiului raional”.

Autoritățile raionale speră că  până la fimele anului toate funcțile vacanțe vor fi completate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.