Festivalul ,,La bășcuțele din Țîra” a ajuns la cea de-a IV-a ediție / GALERIE FOTO

0
143

Oameni, muzică și o atmosferă absolut fantastică în Satul Țîra. Cel mai vechi sat din raionul Florești, care numără 560 de ani, a găzduit cea de-a IV-a ediție a Festivalului „La bășcuțele din Țîra”. Bordeiele din piatră au devenit atracția turistică a satului. Are în prezent 30 de bășcuțe locuibile, dintre care 12 pot fi vizitate în cadrul festivalului.

Acest festival minunat, reprezintă un prilej special de a celebra tradițiile noastre, astfel asigurându-ne, că obiceiurile și valorile noastre sunt transmise generațiilor viitoare. Evenimentul, în sine, a devenit cartea de vizită a satului Țîra, fiind o dovadă vie de susținere și promovare a patrimoniului, turismului autohton și culturii locale.

Multă lume a purtat cu mândrie costumul nostru popular și s-a delectat cu muzica și dansurile formațiilor folclorice, fanfarelor, orchestrelor și ansamblurilor de dansuri populare.

De nelipsit au fost expozițiile meșterilor populari, iar cei mai pofticioși au putut gusta din bucatele tradiționale.

Un oaspete de onoare la festival a fost interpretă de muzică populară, artistă a poporului, Ioana Căpraru.

 

Ana Borzac, reporteră, Florești


Articolul precedentZiua Sportivului și a Mișcării Olimpice la Soroca: Competiții și diplome pentru cei mai buni / GALERIE FOTO
Articolul următorAlergia la înțepăturile de insecte: Ce trebuie să știți și cum să vă protejați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.