FC Inter pierde cu un scor de neprezentare, EFA urcă pe 7, iar FC Visoca câștigă un punct nesperat la Sângerei

0
279

Echipele sorocene au acumulat 50 la sută din punctele puse „la bătaie” în etapa a IX-a. Fotbaliștii de la EFA au câștigat, pe teren propriu, meciul cu FC Grănicerul, dar cel mai neașteptat rezultat a fost înregistrat la Sângerei, unde FC Visoca a luat un punct nesperat. Regretabil faptul, dar liderul, FC Inter, a pierdut în confruntarea cu o rivală pe măsură. 

Meciul de pe stadionul municipal din Soroca a avut o importanță crucială pentru gazde or, în cazul unei victorii, sorocenii de la FC Inter făceau un pas uriaș spre promovare, chiar dacă până la finele competiției mai sunt 17 etape, adică în joc sunt puse 51 de puncte. Cu părere de rău, de data aceasta n-a fost să fie și elevii lui Marin Russu au părăsit terenul învinși. Altfel, scorul final este mai drastic decât situația din teren și dacă meciul se termina la egalitate sau cu victoria la limită a sorocenilor, nimeni nu avea motive să se supere. Nu se alta, dar sorocenii, putem afirma cu certitudine și-au marcat toate cele trei goluri, deși în două cazuri în în foia de joc sunt înscrise, la capitolul goluri marcate găsim numele fotbaliștilor din Râbnița, iar de -facto „meritul” a fost a portarului sorocean. Pe de altă parte, oaspeții ghidați din teren, la propriu și la figurat, de experimentatul Serghei Epureanu au excelat la capitolele tactică și experiență. Se poate de spus că, cu eforturi minime Iscra a câștigat cele trei puncte și s-a apropiat amenințător de soroceni.

În celelalte meciuri s-au înregistrat următoarele rezultate: FC ȚARIGRAD-CF RÂȘCANI: 1-0; FC PEPENI-FC EDINEȚ: 3-0; LOCOMOTIVA-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-2. Fără îndoială, merită interes scorul înregistrat la Pepeni, unde gazdele au reconfirmat forma bună, după victoria de la Râbnița.

În pofida acestui eșec, vreau să cred total întâmplător, dacă ținem cont de faptul cum s-au marcat golurile pe stadionul din Soroca, FC Inter rămâne pe primul loc.

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAJ PUNCTE
FC Inter FC INTER 8 6 0 2 21-12 18
FC Pepeni FC PEPENI 8 5 1 2 20-13 16
Vulturii Cutezători VULTURII CUTEZĂTORI 8 5 0 3 14-11 15
Iskra ISKRA 7 4 2 1 15-4 14
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 8 4 2 2 18-14 14
FC Țarigrad FC ȚARIGRAD 8 4 0 4 13-10 12
EFA Visoca EFA VISOCA 8 4 0 4 14-14 12
FC Edineț FC EDINEȚ 8 3 3 2 10-12 12
Locomotiva Ocnița LOCOMOTIVA OCNIȚA 9 3 2 4 6-9 11
10 Grănicerul GRĂNICERUL 9 2 3 4 15-16 9
11 FC Olimpia FC OLIMPIA 8 3 0 5 17-21 9
12 FC Visoca FC VISOCA 9 2 2 5 7-17 8
13 CF Râșcani CF RÂȘCANI 8 0 1 7 9-26 1

 

Etapa a 10-a programează meciuri foarte importante, cu miză mare în clasament. Sorocenii, bunăoară, au meci greu la Edineț, un bun motiv de a remonta ceea ce s-a stricat în meciul cu râbnițenii și, totodată, de a scoate din cursa pentru promovare un concurent foarte puternic. EFA are meci la Râbnița și, de ce nu? ar putea să-i răzbune pe soroceni. Prezintă interes sporit și meciul dintre echipele din raionul Sângerei, FC din centrul raional și FC Pepeni, echipă care este pusă pe fapte mari. La Râșcani outsiderul primește replica Vulturilor Cutezători, la Glodeni „grănicerii” examinează debutanta FC Țarigrad, iar la Ocnița gazdele se confruntă cu echipa din Natalievca. FC Visoca este liber în această etapă. (Dan AOLEI)


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentBărbat de 35 de ani, spulberat de o mașină. La volan se afla un consătean de 21 de ani
Articolul următorCasa ei este Poșta satului de aproape 20 de ani / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.