Un nou trend culinar nebunesc se răspândește în lume, venind din China: un fel de mâncare ce seamănă cu un ghem de păr negru încâlcit.
Chiar dacă ați gustat greieri, gândaci, creveți, creier de porc, să știți că în lume există încă destule preparate capabile să impresioneze și cel mai curajos gastroentuziast. De exemplu, ce ați spune dacă pe masă vi s-ar aduce ceva ce seamănă cu un smoc de păr uman negru? Ei bine, în China, acest fel de mâncare este destul de apreciat, ba chiar devine din ce în ce mai popular.
Ce este Fat Choy
Un nou aperitiv atrage atenția în Chengdu, China, datorită aspectului său neobișnuit. Felul de mâncare, denumit Fat Choy, seamănă cel mai mult cu un ghem de păr negru. În trecut, acesta era folosit pentru a prepara supă, unde „părul” se transforma într-un fel de tăiței, însă acum, unii vânzători ambulanți din Chengdu au găsit o metodă de a-l pregăti astfel încât să-și păstreze aspectul inițial.
Potrivit Oddity Central, aceștia prăjesc Fat Choy și îl condimentează cu un sos picant. Rețeta este foarte simplă, iar preparatul arată ciudat, dar cei care l-au încercat jură că este incredibil de gustos. În plus, este o ocazie bună pentru a filma cum mănânci ceva „păros” și să aduni sute de mii de vizualizări pe rețelele sociale.
De fapt, Fat Choy nu este altceva decât o cianobacterie uscată. În China, aceasta este ușor de găsit, crescând în regiunile aride și deșertice din nordul și vestul țării, cum ar fi Gansu, Shaanxi, Qinghai, Xinjiang și Mongolia Interioară. Datorită acestei răspândiri, Fat Choy a intrat de mult timp în meniul mâncărurilor tradiționale chinezești. Cel mai des, este servit sub formă de tăiței negri în diverse supe și ciorbe, fiind inclus adesea și în meniurile de Anul Nou pentru noroc. Numele său este asemănător cu expresia „struck it rich”, adică „să mă îmbogățești”.