Expert IDIS „Viitorul”: pregătirea profesională și lipsa specialiștilor în diferite domenii – una din problemele stringente ale raionului Soroca / VIDEO

0
73

La Soroca au fost prezentate rezultatele studiului de referință privind nevoile de forță de muncă calificată, învățarea pe tot parcursul vieții și oportunitățile VET în raionul Soroca„, realizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și cofinanțat de Uniunea Europeană și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Proiectul este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

Scopul studiului a fost analiza și evaluarea sistemului relațional dintre învățământul profesional tehnic și necesitățile pieței de muncă în raionul Soroca, inclusiv care este rolul instituțiilor publice în acest sistem relațional.

În fața celor prezenți – autoritățile municipiului Soroca, primari, conducători de instituții studiul a fost prezentat de expertul IDIS „Viitorul”, Ion Tăbârță, secondat de colegii lui de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Berbeca și Liubomir Chiriac.

Evenimentul a fost moderat de soroceanul Boris Ivasi, expert în cadrul acestui proiect, iar primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, a salutat prezența și a punctat principala problemă cu care se confruntă azi Soroca – aducerea oamenilor acasă și asigurarea unor condiții decente, inclusiv financiare, pentru aceștia.

Vă dorim vizionare plăcută!

 

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentRăzboiul din Ucraina: ziua 295 – nu există semne că de sărbători luptele vor scădea din intensitate
Articolul următorTeatrul „Veniamin Apostol” vă invită la un spectacol premieră – „Profesorul de franceză”
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.