Etniile din raionul Soroca s-au unit într-un Consiliu coordonator

0
37

Comunităţile entice din raionul Soroca au creat un Consiliu coordonator al minorităţilor naţionale. Preşedinta Consiliului a fost aleasă doamna Ludmila Vitcovschi, conducătoarea Comunităţii Slavone. Din Consiliu fac parte conducătorii comunităţilor evreieşti, ucraineşti, rrome, poloneze ş.a.

Avem un raion multinaţional, avem multe comunităţi entice, e păcat să nu ne unim într-un Consiliu coordonator, pentru a dezvolta împreună proiecte. Asta pentru a susţine respectarea drepturilor minorităţilor entice, într-o societate democratică, pentru ca aceaste să se simtă membre depline ale societăţii noastre. Vrem să facem ceva util pentru raionul Soroca, iar împreună e mai uşor”, a menţionat Ludmila Vitcovschi.

Întrebată dacă din Consiliu fac parte români, doamna Ludmila a spus că nu a fost contactată de reprezentanţii comunităţii, dar a menţionat că uşile sunt deschise pentru toţi cei care vor să colaboreze.

Organizaţia îşi propune să desfăşoare diverse activităţi cultural şi să participle active la viaţa social a raionului, precum şi la procesul decisional, prin participarea, spre exemplu, la consultaţii publice ale diferitor proiecte de deciyie elaborate de autorităţile publice şi expuse spre discuţie în public.

Formarea Consiliului şi planurile de activitate ale acestuia au fost aduse la cunoştinţă preşedintelui raionului, care a salutat ideea.

Susţin idea de a crea acest Consiliu coordonator al etniilor în raionul Soroca. Plus de asta salut deschiderea lor de a participa la diverse activități la nivel de raion. Este o idée bună şi de a face parte din consiliu societății civile, astfel luăm în calcul toate părerile. Când este un consiliu mai larg, vin mai multe idei și poți face o concluzie corectă”, a menţionat Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca.

În raionul Soroca locuiesc cca 100 mii locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.