Emisiunea OBSERVATORUL: Apa potabilă ar putea deveni un lux pentru soroceni?

Situația de la S.A. „Regia Apă-Canal” (RAC) Soroca a fost pusă în discuție în cadrul Emisiunii „OBSERVATORUL” astăzi, 9 februarie. Fostul colaborator al societății, Igor Focșa, a atenționat sorocenii despre faptul că prețul la apă ar putea crește, dacă nu se vor lua măsurile de rigoare și dacă autoritățile locale nu vor bate alarma.

Potrivit domnului Focșa, la ora actuală datoriile RAC ajung până la 16 mln de lei. În viitor, dumnealui ne comunică că prețul pentru un metru cub de apă ar putea depăși suma de 22 de lei.

De asemenea, cheltuielile și datoriile întreprinderii, a menționat dumnealui, sunt puse pe spinarea consumatorului. Ba mai mult de atât, o parte din cetățeni se eschivează de la plăți.

În cadrul ediției de astăzi au fost invitați și reprezentanții conducerii S.A. „Regia Apă-Canal” (RAC) Soroca care nu au venit la emisiune. Este vorba despre Iurie Todirean, preşedintele Consiliului de Administrare RAC, în locul căruia urma să se prezinte administratorul acesteia, Dumitru Palamarciuc.

Ce soluții a propus specialistul pentru a ieși din impas și pentru a asigura sorocenii cu apă potabilă la prețuri reale, aflați urmărind integral emisiunea:

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.