Elena CERNOV: „50 de ani de căsnicie neîntreruptă este bine, dar… ne dorim și mai mult!”

0
115

Conform unei tradiții frumoase, Primăria Soroca a înmânat, și la acest început de an, Diplome de fidelitate cuplurilor care au marcat 50 de ani de căsnicie (Nunta de Aur). Vinerea trecută, de această Diplomă s-au învrednicit șase perechi de soroceni, și anume — Victor și Valentina Ustimenco, Vladimir și Vasilina Lunchevici, Victor și Silvia Cojocaru, Valeriu și Ludmila Serebrianîi, Vasile și Elena Cernov. Anterior, astfel de Diplome au primit Anatolie și Vera Goroh, Tamara și Vladimir Anisimov, Emilia și Victor Zaplitnii… Mai jos vă propunem un mic interviu cu doamna Elena Cernov, care a răspuns cu amabilitate la întrebările noastre.

− Stimată doamnă Elena Cernov, vă felicit cu această frumoasă ocazie și vreau să spun cititorilor noștri că suntem foști colegi, fapt care nu înseamnă în nici un caz „conflict de interese”. Pur și simplu, sunteți un cuplu frumos și demn de toată admirația.

− Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și vreau să remarc un lucru: chiar dacă am fost mereu aproape de presă, niciodată nu am fost „eroina” materialelor gazetărești.

− Niciodată nu este târziu să facem acest lucru… Aș vrea să prezentați cititorului nostru frumosul Dvs. cuplu.
− Soțul, Vasile Cernov, de la vârsta de 16 ani și până când a fost pensionat pe grad de invaliditate, a muncit la Uzina de Utilaj Tehnologic, în calitate de strungar. Pentru merite în muncă a fost decorat cu câteva ordine și medalii, printre care medalia „Veteran al muncii” și Ordinul „Slava” de gradul III. Eu am activat, din anul 1965, în presă și poligrafie. La început a fost ziarul raional „Calea lui Ilici” (ulterior „Realitatea”), după care m-am transferat la Tipografia din Soroca, unde am lucrat până la pensionare.

− Apropo, sunteți un exemplu de fidelitate nu doar în ceea ce privește familia, dar și activitatea de muncă. În astfel de cazuri se consideră că sunt importanți acei care, la momentul oportun, au putut să vă îndemne pe drumul cel bun. Cine a jucat un rol decisiv în viața Dvs.?
− Au fost doi oameni care mi-au marcat viața din punct de vedere profesional: ziariștii Gheorghe Sagaidac și Vladimir Frehtman. Fapt pentru care le-am fost recunoscătoare mereu.

− Câți copii și câți nepoți aveți?
− Am două fete și șase nepoți: trei fetițe și trei băieți. De altfel, trebuie să știți că eu și Vasile am fost și colegi de școală — ambii am învățat la fosta Școală medie nr.1 din Soroca. L-am așteptat de la armată și de 50 de ani suntem nedespărțiți.

− Ne spuneți și nouă ce hobby-uri au doi pensionari fericiți?
− Vasile este un pescar foarte iscusit, iar eu sunt o bucătăreasă pe măsură…

− Vă mulțumesc pentru interviu.

foto: din arhiva familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.