EFA câștigă în derbiul cu FC Visoca și poate spera la promovare, iar FC Inter pierde din nou, dar oricum nu v-a retrograda

0
326

 Etapa a șaptea din Campionatul Republicii Moldova șa fotbal, Liga a 2-a, Seria Nord a fost una fără surprize – echipele care „au trebuit” să acumuleze puncte au câștigat, iar formațiile care se pare că nu vor mai conta în acest an, în al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc, au suferit înfrângeri. Păcat că printre cele „sortite la eșec” este și echipa soroceană FC Inter… Bineînțeles, sunt posibile și răsturnări de situație (despre care voi vorbi mai jos), dar, în linii mari, zarurile au fost aruncate – pentru promovare ar putea să se lupte nu mai mult de 2-3 echipe, iar subsolul clasamentului pare să fi „arendat” de FC Inter. Bine măcar că din această ligă nu retrogradează or, se creează impresia că Federația Moldovenească de Fotbal este „bucuroasă” măcar să participe cineva, nu să și retrogradeze…

Fără îndoială, cel mai așteptat meci al etapei a fost cel de la Visoca, unde și-au dat întâlnire cele două echipe, care au băgat acest sat în gura lumii (este unica localitate rurală din RM, sau poate nu numai), care are două echipe într-un campionat. Nu am fost la acest mici și nu știu cum au fost ostilitățile din teren, dar scorul înregistrat după cele 90 de minute de joc ar putea să fie mai strâns decât realitățile din teren. Oricum, gazdele, cei de la FC VIsoca, pierdeau la un moment dat, cu 1-3 și numai relaxarea înainte de termen a „oaspeților” a făcut ca scorul să fie onorabil pentru „echipa primăriei”. După prima repriză EFA conducea cu 1-0 (gol marcat de Andrei Stratan, în minutul 37), iar în repriza secundă au mai marcat Ion Pavlov (68) și Andrei Rusu (86, 90+3) – pentru FC Visoca și același Andrei Stratan (70), Vadim Zalenschi (51) și Alexandru Cristioglo (61) – pentru EFA. Una peste alta, a câștigat echipa cu fotbaliști mai experimentați, dar și cei de la FC Visoca nu au motive să-și pună cenușă pe creștet, fiindcă până la finele competiției mai sunt multe etape și visocenii po6t furniza una din surprizele despre care vorbeam mai sus.

Despre FC Inter doar de rău și de data aceasta. Înfrângerile cu scoruri de hochei și tenis au devenit „specialitatea casei” și microbiștii din Soroca au o singură dorință – echipa să nu abandoneze campionatul or, ar fi o adevărată rușine pentru frumosul oraș de pe malul Nistrului… Pe de altă parte, echipa care este colegă de suferință cu FC Inter, FC Pepeni, chiar dacă a pierdut în at derbi, cel de la Sângerei, mai pot remonta situația. La fel. FC Țarigrad și CF Râșcani par să fie unicele formații care pot fi la îndemâna sorocenilor. Chiar dacă, tânăra formație din Țarigrad a învins FC Inter chiar în deplasare.

Iată și rezultatele tehnice ale etapei: VULTURII CUTEZĂTORI-FC PEPENI: 1-0; CF RÂȘCANI-LOCOMOTIVA: 1-3; FC ȚARIGRAD-FC EDINEȚ: 2-6; FC VISOCA-EFA: 3-4; FC GRĂNICERUL-FC OLIMPIA: 0-0; CF BARSA-FC INTER: 6-1.

La zi, clasamentul este „de pus în ramă” pentru fotbaliștii de la EFA și de „aruncat la gunoi” pentru cei de la FC Inter. Mai important, însă, este faptul că, în comparație cu visocenii, care au șanse reale pentru a se lupta pentru primul loc (mai departe lucrurile depind de dorințele și posibilitățile patronului echipei) sorocenii nu văd lumina din capătul tunelului, fiindcă o echipă care nu are bancă de rezerve (am văzut și meciuri când pe bancă nu era nici un jucător!) nu are cum spera la mai bine.

CHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAJ PUNCTE
Vulturii Cutezători  VULTURII CUTEZĂTORI 7 6 1 0 13-3 19
EFA Visoca EFA VISOCA 7 5 1 1 15-6 16
FC Grănicerul  FC GRĂNICERUL 7 4 1 2 10-4 13
CF Barsa  CF BARSA 7 4 0 3 22-11 12
CF Locomotiva  CF LOCOMOTIVA 7 3 3 1 17-8 12
FC Olimpia FC OLIMPIA 7 3 2 2 18-13 11
CF Edineț CF EDINEȚ 7 3 2 2 15-13 11
FC Visoca FC VISOCA 7 3 1 3 15-17 10
CF Râșcani CF RÂȘCANI 7 2 0 5 10-20 6
10 FC Țarigrad FC ȚARIGRAD 7 2 0 5 6-20 6
11 FC Pepeni FC PEPENI 7 1 1 5 4-11 4
12 FC Inter FC INTER 7 0 0 7 5-24 0

 

Următoare etapă se va disputa sâmbătă, 30 septembrie, când FC Inter are meci de totul s-au de nimic, în deplasarea de la Pepeni, EFA are meci greu acasă, cu vecina de clasament, FC Grănicerul, iar FC VIsoca la fel are meci greu la Edineț. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Olimpia-FC Barsa, Locomotiva-FC Țarigrad, Vulturii Cutezători-CF Râșcani. (Dan AOLEI)

Articolul precedentCurs valutar pentru duminică, 24 septembrie 2023
Articolul următorEl este sculptorul „Chipului lui Decebal”, cea mai mare statuie de piatră din Europa
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.