FISC-ul „închide ochii” la unele datorii

Vești bune pentru unii datornici față de FISC. Recent, În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de anulare a obligațiilor fiscale care cad sub incidența art. 172 alin. (3) din Codul fiscal…

Astfel, restanţa pasibilă anulării se determină la situaţia din 31 decembrie a fiecărui an fiscal de gestiune pentru fiecare contribuabil, în cuantum de până la 10 lei în total, înregistrate în sistemele proprii de evidență ale organelor abilitate cu atribuţii de administrare fiscală, menţionate la art. 131 alin. (1) din Codul fiscal, la plăţile reglementate de Codul fiscal, transmite deschide.md. Conform Ordinului, selectarea contribuabililor, ale căror obligaţii fiscale cad sub incidenţa articolului menționat se va efectua anual, până la 15 februarie de către Instituţia publică „Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe” (CTIF). Aceasta se va face în baza informaţiei disponibile în Sistemul informaţional al SFS. Selectarea va determina restanţa pasibilă anulării, luând în considerare restanţa înregistrată la situaţia din 31 decembrie a fiecărui an aferente fiecărei clasificații economice.

La selectarea obligației fiscale restante pasibilă anulării a persoanelor fizice, ce dispun de mai multe coduri fiscale, se va determina restanţa pasibilă anulării, înregistrată până la 10 lei, prin cumularea tuturor sumelor restante a persoanei fizice, pe fiecare cod fiscal separat, după cum urmează: persoana fizică cetățean al RM + întreprinzător individual + persoana fizică care desfășoară activitate independentă + persoana fizică ce practică activitate profesională în sectorul justiţiei.

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.