Guvernarea va continua, și în 2018, să dea banii deponenților Băncii de Economii

Valeriu LOZOVOI, or. Soroca: …Aș vrea să știu dacă autoritățile moldovenești vor achita sumele indexate deponenților Băncii de Economii și în anul 2018.

Din partea redacției: Răspunsul la această întrebare este unul pozitiv, lucru care îl va bucura, cu siguranță, nu doar pe domnul Lozovoi: În anul 2018, autoritățile Moldovei vor continua să achite sumele indexate deponenților Băncii de Economii. Este preconizat ca sumele indexate, corespunzătoare celei de-a doua etape, le vor putea obține deponenții Băncii de Economii, născuți în anii 1937-1941. În plus, va continua indexarea sumelor primei etape, care nu au fost solicitate de către deponenții, cu anul nașterii de până la 1991. Acest lucru include proiectul rezoluției guvernamentale corespunzătoare, elaborate de Ministerul Finanțelor, în baza deciziei Comisiei Centrale de indexare a depozitelor cetățenilor, fiind stabilite anterior categoriile de vârstă ale deponenților (cei născuți în anii 1937-1941), pentru obținerea indexării depunerilor bănești, în cadrul celei de-a doua etape, în acest an. Decizia a fost luată în baza statisticilor privind plățile sumelor indexate în perioada 2003-2017 și sumei alocate în acest scop pentru acest an. În special, în Legea bugetului de stat a anului curent, pentru achitarea indexării depunerilor bănești a deponenților Băncii de Economii au fost prevăzute 50 mil. lei.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.