Discuţii despre soarta drumului Şolcani-Arioneşti

Astăzi la Consiliul Raional Soroca a avut loc o întrunire cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află drumul Şolcani-Arioneşti. Asta după ce în 2016 conducerea fostului Ministerul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunţa cu mare tam-tam despre începerea reparaţiei acestui tronson. Urma să fie reparat un segment de drum cu lungimea de 31 kilometri cu un credit în valoare de 17,9 milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare. Dar drumul a rămas la fel de avariat, ba şi mai rău, iar companiile care au câştigat concursul pentru acest proiect aşa şi nu au început lucrările de reparaţie.

 

La discuţia de astăzi au participat viceministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, deputata Elena Bodnarenco (la iniţiativa căreia a avut loc această discuţie, vicepreşedintele raionului Soroca, Vladimir Nicuţă, consilierul raional Mihail Popovschi, ş.a. Iniţial aceştia au evaluat situaţia la faţa locului, după care întrunirea a continuat în sala de protocol a Consiliul Raional Soroca. Viceministrul, care este originar din Soroca, a menţionat că problema s-a iscat din motiv că una dintre întreprinderile câştigătoare “Serenissima Construzioni” din Italia a intrat în faliment, iar autorităţile speră că lucrările vor fi îndeplinite de asociaţii lor “PST Group” din Bulgaria.

Citiţi articolul integral în ziarul “Observatorul de Nord” de vineri.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.