Sorocenii au aflat condițiile de subvenționare în agricultură pentru 2017

Producătorii agricoli, fermierii și inginerii cadastrali din raionul Soroca au participat, recent, la o instruire din cadrul Campaniei de Informare a Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură. Evenimentul organizat de Direcția agricultură și alimentație, are scopul de informare privind Măsurile de sprijin și procedurile de depunere a dosarului de subvenționare pentru anul curent.

Cu informații pentru agricultori au venit directorul adjunct al AIPA, Vadim Curmei, șeful Direcției Inspecție și Control pe Teren al AIPA, precum și Șeful Serviciului Teritorial AIPA Florești. Potrivit vorbitorilor, condițiile de subvenționare în acest anu nu s-au schimbat semnificativ.

În prezent, AIPA nu are datorii față de agricultori. Am izbutit să ieșim cu datorii zero pentru 2016 pentru agricultori, ceea ce ne permite să mergem cu  un fond de subvenționare de 540 milioane lei în 2017”, a menționat Vadim Curmei.

Ulterior a avut parte o rundă de întrebări și răspunsuri, sorocenii s-au interesant despre condițiile de subvenționare pentru achiziționarea tehnicii agricole, a sistemelor de irigare etc.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.