Seminar informativ „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”și la Soroca

La 15 mai, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, filiala Soroca, în colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructii și Dezvoltare (BERD) a organizat seminarul „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”. Volumul de licitații publice a crescut foarte mult în ultimii ani, iar volumul de bunuri, lucrări, servicii contractat a înregistrat și el o creștere semnificativă.

În acest context, urmărirea numeroaselor proiecte în derulare precum și analiza statistică a acestora era îngreunată. Tehnologiile moderne vin în sprijinul creșterii transparenței în acest domeniu.

Experții de la BERD au informat participanții cu noul sistem E-Achiziții, care a fost implementat în 2017 în Republica Moldova Astfel, majoritatea proceselor realizate anterior pe hârtie, care necesitau interacțiunea directă între participanți au fost înlocuite cu procese similare, on-line.Cu ajutorul tehnologiilor moderne, procesul de achiziții publice se va derula electronic, în regim on-line, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

În Republica Moldova noul sistem E-Achiziţii a fost implementată în anul 2017, pentru achiziţiile publice de mică valoare.

La seminar au participat 29 de instituții și companii: operatori economici, autorități contractante și autorități publice locale din or .Soroca, raionul Florești.Asemenea seminare au avut loc și în alte Filiale ale Republicii Moldova.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.