După ce anul trecut au fost anulate, examenele de bacalaureat în acest an vor avea loc

0
234

  După cum a declarat ministra interimară de la educație, Lilia Pogolșa, examenele de bacalaureat din acest an vor avea loc. Invitată la un post TV, aceasta a mai spus că   ministerul pregătește organizarea pretestărilor, iar în dependență de rezultatele acestora se va decide asupra ajustării conținutului testărilor. 

 Lilia POGOLȘA: „Noi depunem tot efortul și realizăm toate activitățile care sunt preconizate pentru organizarea BAC-ului.  Recent am semnat un ordin cu privire la organizarea pretestării, pregătirii pentru BAC, dar și a pretestării pentru clasele primare și gimnaziale.  Circa 6.000 elevi vor participa la pretestare, din 160-170 școli. Ne dorim să facem o analiză a cunoștințelor elevilor pentru o comparație cu anul 2019. Anul acesta elevii care vor susține BAC-ul sunt într-o situație mai dificilă. Analizând rezultatele pretestării, împreună cu grupurile de lucru, noi vom decide în privința ajustării unor conținuturi pentru BAC-2021.  Conținutul ar putea fi ajustat și pentru examenele pentru clasele primare și pentru clasa a 9-a”.

Amintim că, în anul 2020 examenele naționale de absolvire în învățământul general au fost anulate din cauza pandemiei.

Articolul precedentPrimul ministru va fi, cu siguranță!, o femeie. Urmează să-i aflăm numele
Articolul următor(Și) Inspectoratul raional de Poliție Soroca a sistat audiențele
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.