Două eleve din Soroca, Corina Teleatnic și Corina Revenco, vor primi Burse de merit

0
1152
  Veste bună pentru elevii din învățământul profesional tehnic post-secundar și post-secundar non-terțiar, care urmează să primească în anul de studii 2021/2022 Bursa Gaudeamus și Bursa Președintelui. Cabinetul de miniștri a aprobat lista care include 25 de nume.
    Printre beneficiarii Burselor de merit sunt și două eleve din Soroca. Este vorba despre Revenco Corina, elevă la Instituția Publică Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, anul IV, specialitatea Servicii administrative și de secretariat, care va primi Bursa „Gaudeamus” și Teleatnic Corina, elevă la Instituția Publică Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, anul IV, specialitatea Dirijare corală, care va primi Bursa Președintelui. BRAVO!!!

Să menționăm că, la bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste). Astfel, pentru Bursa Republicii, au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 20 de dosare, iar pentru Bursa Preşedintelui au fost depuse 23 de dosare.

   Bursa „Gaudeamus”,  pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic post-secundar și post-secundar non-terțiar este de 990 lei lunar, iar (990 lei), iar Bursa Preşedintelui Republicii Moldova, pentru  elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic post-secundar și post-secundar non-terțiar este de  1155 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.