Dorin Chirtoacă a refuzat la ordinul “Steaua Romaniei” , după ce această distincție i-a fost acordată și lui Marian Lupu

0
212
In semn de protest fata de decorarea de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a lui Marian Lupu renunt la aceeasi decoratie, ordinul “Steaua Romaniei”, pe care am primit-o in anul 2014, scrie pe pagina sa de Facebook Dorin Chirtoacă, ex-primarul general al Chișinăului.
   „Voi publica o scrisoare prin care voi explica motivele acestui gest si o voi depune, zilele viitoare, impreuna cu decoratia, la Ambasada Romaniei din Chisinau. Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubeste Romania si nu intelege cu ce respira si la ce vibreaza poporul sau, poate face un asemenea deserviciu tarii sale.
   Klaus Iohannis, ati calcat in picioare lupta pentru romanism si jertfa a generatii de patrioti ai neamului romanesc. I-ati insultat pe toti cei care simt romaneste in Republica Moldova, inclusiv in regiunea transnistreana. Ati scuipat in tinerii de la 7 aprilie 2009, in suferinta si sangele nevinovat varsat de ei, din cauza, inclusiv, a lui M. Lupu. Degeaba ati mai intonat inmul Romaniei in campania din 2014, s-a dovedit a fi un gest ipocrit.
Pe 8 septembrie 2022 v-ati infratit cu Stalin si cu “russkii mir” (lumea rusa) al lui Putin”, scrie Dorin Chirtoacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.