Din luna iunie, Republica Moldova riscă să rămână fără curent electric?

0
672

  Într-o conferință de presă, Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că RM negociază cu ucrainenii cel mai bun preț de achiziționa curent electric or, riscăm să rămânem fără enerigie electrică, din iunie, după ce contractul cu Centrala de la Cuciurgan a fost prelungit doar pentru luna mai.

  Vă reamintim că, la licitația organizată în luna aprilie pentru achiziția energiei electrice au participat șase companii, iar Centrala de la Cuciurgan a oferit un preț de 9,6 cenți per kilowatt/h. Ulterior, licitația a fost anulată ca urmare a prețului mare oferit de companiile participante.

   În luna mai, în urma negocierilor directe, Centrala de la Ciciurgan ne-a livrat curent electric la un preț mult mai mic  – 5,9 cenți per kilowatt.

Articolul precedentÎn raionul Soroca încep de astăzi hramurile, aflați de la noi când și în ce sat puteți hrămui
Articolul următorAndrei Spînu: Regiunea Nord, inclusiv raionul Soroca, a aplicat 203 proiecte, în cadrul Programului „Satul European”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.