Din anul 2022, cetățenii moldoveni vor putea intra în UE doar după ce vor face o declarație de intenție

0
525

  Este vorba despre Programul ETIAS dezvoltat în anul 2016 și este implementat pentru a examina călătorii care sosesc din străinătate ca răspuns la creșterea globală a activității teroriste. Or,  anterior structurile europene raportau că sistemul va intra în vigoare pentru cetățenii moldoveni în 2021, dar ulterior a fost anunțată amânarea cu un an.

  Astfel, începând cu anul 2022, cetățenii Republicii Moldova vor trebui să completeze o cerere ETIAS înainte de a urca într-un avion, transport maritim sau autobuz care se îndreaptă către țările UE. Acest lucru trebuie să-l facă și cei care vor tranzita Europa. Se recomandă ca cetățenii moldoveni să completeze ETIAS cu 96 de ore înainte de data plecării. Apropo, această declarație veți putea să o completați  online, iar răspunsul va veni în aceeași zi.

 

Articolul precedentCalea aerului spre/din Marea Britanie a fost redeschisă
Articolul următorAstăzi, 1 din 5 persoane testate a fost confirmată cu Covid-19. Un nivel de infectare care ar trebui să ne dea speranțe.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.