2-3 mere
150 gr zahăr
1 pacheţel de gelatină
3 ouă
150 ml apă
MOD DE PREPARARE:
Gelatina se acoperă cu apă fiartă şi răcorită şi se lasă deoparte pentru 1,5-2 ore, apoi se fierbe la foc încet, până la dizolvarea gelatinei. Merele spălate se curăţă de seminţe, se pun într-o tavă adâncă, se adaogă puţină apă şi se coc în rolă. Din merele coapte şi răcorite se prepară un piure (coaja se înlătură).
Introducem în pireul de mere zahărul şi gelatina, amestecând continuu, până obținem o masă pufoasă, pe care o turnăm în forme. Punem formele la frigider pentru câteva ore. Înainte de a fi servit desertul, formele se introduc într-un vas cu apă caldă pe câtva secunde, astfel desertul se va desprinde de formă şi va fi răsturnat uşor pe o farfurie de desert.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.