DECIS: compensarea pentru consumul de gaze a fost legiferată

0
206
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

Decretul de promulgare și Legea privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, drept rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități. Astfel, vor fi oferite compensații în proporție de 67%, pentru primii 50 m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 – compensarea cu 50% din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din octombrie 2021.

De asemenea, va fi compensată diferența, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată. De compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensația maximă, oferită pentru consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va fi de 450 lei.

Conform documentului, calcularea compensării diferenței de preț în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public sau a tarifelor reglementate la energia termică se efectuează pentru consumul de gaze naturale/energie termică începând cu 1 noiembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.