De mâine, GAZPROM-ul sistează livrările de gaze către Republica Moldova?

0
1147
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

  În cadrul unei conferințe de presă, premierul Natalia Gavriliță, a declarat că Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz că intenționează să sisteze livrările de gaze către Republica Moldova.

  Natalia GAVRILIȚĂ: „Vreau să vă informez că, ieri, Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz, prin care anunță că intenționează să sisteze livrările de gaze către R. Moldova în cazul neachitării integrale a consumului curent de gaze până la 20 ianuarie. Cu alte cuvinte, avem o scrisoare oficială prin care suntem înștiințați că există riscul real să fie tăiate livrările de gaze naturale. Moldovagaz nu a reușit să găsească soluții pentru a achita integral și la timp consumul. Din păcate, Gazprom, în loc să vină cu măsuri pentru ca Moldovagaz să-și poată îndeplini măsurile contractuale față de consumatori și furnizori, amenință să-i lase fără gaze.

Menționăm că, în anii precedenți, Gazprom a permis ca Moldovagaz să acumuleze devieri negative pe perioada de iarnă, care erau achitate în următoarele luni. Acum, când prețurile sunt anormal de mari, compania nu mai acceptă asemenea practici, chiar dacă prevederile contractuale au rămas aceleași. Guvernul consideră că există un risc real pentru securitatea energetică a țării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.