De la 1 octombrie, prețul pentru 1000 metri cubi de gaze se reduce cu 40 la sută, dar tariful pentru consumatori rămâne neschimbat

0
450

În cadrul unei conferințe de presă, viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat că potrivit contractului cu Gazprom, prețul gazului pentru Moldova va fi în octombrie de 1.028 dolari pentru mia de metri cubi, adică cu 40% mai redus decât în septembrie.

Această reucere este rezultatul formulei de calculare a prețului se modifică din 1 octombrie. Pe de altă parte, tariful pentru consumatorii finali va rămâne neschimbat. Or, conform ministrului Spânu, „../Am avut un preț de achiziție foarte mare în august și septembrie. Dacă tarifele ar fi ajustate, prețul pentru consumatori ar fi la nivelul de 40 de lei pe metrul cub (2,1 dolari). Dar prețul a fost de 23 de lei (1,18 dolari), iar din 1 octombrie va fi de 29 de lei pe metrul cub (1,5 dolari). Acest preț se va păstra pentru consumatori, deocamdată”. (SURSA: pagina de Facebook a munistrului Andrei Spânu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.