De ce să presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva. Trucul bucătarilor din marile restaurante

0
158

Știm prea bine că orice sesiune de gătit se încheie cu un proces deloc plăcut: spălatul vaselor, în special a tigăilor în care s-a preparat mâncarea. Dacă vrei să îți faci munca mai ușoară, sarea este un aliat nebănuit – poate preveni stropirea uleiului peste tot și ajută și la înmuierea suprafeței de gătit.

În plus, dacă presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva, vei crește antiaderența vasului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să o înlocuiești prea repede.

Ce spun bucătarii din marile restaurante

Mai mult, bucătarii din marile restaurante susțin că acest truc este util nu doar pentru prelungirea vieții tigăilor, dar și îmbunătățește aroma alimentelor.

Sarea culinară este un compus relativ stabil, așa că încălzirea acesteia pe aragaz nu îi va schimba compoziția chimică reală. Dar atunci când este încălzită într-un vas, cum ar fi o tigaie din fontă sau un wok din oțel carbon, sarea capătă o nuanță maro închis și dă acea aromă de afumat ingredientelor puse pe foc.

Tigăile sunt nelipsite din bucătăriile oamenilor. Specialiștii din domeniu recomandă înlocuirea lor o dată la doi ani sau chiar mai repede, dacă observăm pe suprafața lor zgârieturi. Din cauza acestora, mâncarea se va lipi foarte ușor de pereții vasului.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCare este rolul butonului de la centură de siguranţă. Mulţi şoferi nu ştiu să îl folosească în mod corect
Articolul următorDe ce să pui două frunze de dafin sub pernă. E mai util decât credeai,
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.