De ce iubesc pisoii să doarmă la soare?

0
114

Deseori observăm că pisoii noștri caută să doarmă la cald sau la soare. Cele mai preferate locuri pentru ei sunt calculatoarele noastre, lângă televizor, pe pervaz la soare, pe calorifere și multe alte locuri unde e călduț și bine.

Niciodată nu v-ați pus întrebarea care ar putea fi motivul că ei iubesc atât de mult temperaturile mai înalte și de ce ei caută anume soarele? Dacă da, atunci vin eu cu câteva teorii legate de prietenii noștri pufoși.

Beneficiile soarelui asupra pisicilor

Dacă felinele caută o sursă de căldură în fiecare colț al casei sau în aer liber, există un motiv. De aceea vom explica toate beneficiile pe care soarele le aduce pisicilor.

Echilibrează temperatura corpului

De fapt, fără a face nimic și a fi relaxat, corpul său nu arde nici o energie și consumul de calorii scade. Și din acest motiv, pisicile încearcă să compenseze această diferență de temperatură, dormind în colțuri fierbinți sau lăcuite direct de razele soarelui, cum ar fi lângă fereastră, pe balcon, pe canapea din apropierea ferestrei etc.

Este o sursă de vitamina D

Este bine cunoscut faptul că datorită soarelui, pielea noastră absoarbe razele și corpul nostru este capabil să sintetizeze vitamina D de care avem nevoie pentru ca întregul corp să funcționeze corect . Ei bine, pentru pisici, este exact același lucru. Razele soarelui ajută felinele să obțină vitamina D pe care corpurile lor o au, dar nu la fel de mult ca și oamenii, deoarece sa demonstrat că părul pisicilor blochează razele ultraviolete responsabile pentru acest proces și că contribuția acestei Vitamina este mică în comparație cu alte lucruri vii. Pe de altă parte, o dietă bună în plus față de o expunere aduce suficientă vitamină D unei pisici, astfel încât sănătatea sa să fie echilibrată și adaptată vârstei sale.

Îi place, pur și simplu

Ultima, dar nu cea mai mică: la fel ca noi oamenii, pisicile iubesc soarele pentru că le dă o plăcere infinită. Nimic nu este mai plăcut pisicilor decât să se îmbine într-un colț confortabil la soare și să ia un pui de somn bun. Dar ceea ce iubesc pisicile nu este doar razele soarelui ci sursa de căldură pe care le aduc. Știați că pisicile sunt animale care sunt în mod natural capabile să reziste la temperaturi de până la 50 ° și să se adapteze la toate tipurile de climă, reci sau calde? Cum ar putea fi soarele o problemă pentru aceste mici ființe versatile și rezistente?


Articolul precedent  FC Inter surclasează ARF, EFA pierde acasă în fața liderului, iar FC Visoca a fost la un pas de un rezultat mare la Edineț
Articolul următorPaștele Blajinilor — 2022: când morților le este rușine de ceea ce fac cei vii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.