De ce autoritățile locale din Soroca își permit să încalce “codul roșu” și măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19?

0
1106

Astăzi conducerea raionului și municipiului Soroca a marcat 77 de ani de la “eliberarea orașului Soroca de ocupația fascistă în cel de-al Doilea Război Mondial”. Este vorba despre trecerea Nistrului de către Armata Sovietică și intrarea în orașul Soroca, perioadă de “eliberare” care este stipulată în Declarația de Independență a Republicii Moldova ca “ocupare prin forță”.

Pe lângă aspectul istoric, autoritățile publice locale, au încălcat prevederile hotărârii Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică care luni a stabilit nivelul de alertă COD ROŞU pentru raionul și municipiul Soroca. Punctul 3.2 al hotărârii stipulează interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment.

Printre cei care au participat la întrunire sunt și Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca, ajutorul doamnei Alla Pilipețchi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova ș.a.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2907871962873225&id=100009513497188

Contactat de noi, Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca a refuzat să comenteze subiectul, iar doamna primar, Lilia Pilipețchi, nu a răspuns la telefon. Șefa serviciului de presă ne-a spus că doamna primar este ocupată și că va reveni ulterior cu o reacție.  

Amintim că hotărârile Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate. 

 

Articolul precedentVeteranii de război, stabiliți peste hotare, vor avea acces la alocații de stat
Articolul următorLa laboratorul CSP Soroca va fi creat un sector de biologie moleculară, inclusiv pentru testare la COVID-19 / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.