De ce apare mucegaiul în casă

0
112

Cu siguranță multă lume se confruntă cu mucegaiul, mai ales cei care stau la parter sau la ultimul etaj al unui bloc. Este o problemă comună și pentru cei care locuiesc la casă. Cum puteți scăpa de mucegai, aflați în rândurile următoare.

Mucegaiul în casă apare atunci când avem parte de foarte multă umiditate în casă, când a plouat afară sau a nins, de exemplu. Cu toate acestea, umezeala excesivă apare și atunci când uscăm hainele în casă.

Din nefericire, nu prea avem de ales în momentul în care zilele sunt mai reci, ninge sau plouă afară, așa că trebuie să uscăm hainele în casă. Dar unde și cum facem acest lucru contează foarte mult, deoarece poate contribui în mare măsură la apariția mucegaiului în casă.

Potrivit specialiștilor, există locuri în interiorul casei pe care nu ar trebui să ne punem niciodată hainele ude. De regulă, este vorba despre ușile de lemn sau balustradele din lemn.

De asemenea, un alt lucru pe care nu ar trebui să îl faceți este să puneți hainele la uscat într-un loc neaerisit. Articolele umede puse în aceste locuri pot provoca mucegai, iar de multe ori pot deteriora ușile și balustradele în sine.

Nu agățați rufele ude în casă în aceste zone

Ușile și balustradele din lemn nu sunt singurele zone unde nu ar trebui să puneți la uscat rufele. Foarte multă lume obișnuiește să le pună pe calorifere, însă nu este o practică foarte bună.

Pe tema mucegaiului, uscarea rufelor pe calorifere ar trebui, de asemenea, evitată. Uscarea hainelor pe calorifere va prinde umezeala pe pereții tăi, favorizând creșterea mucegaiului.

În astfel de cazuri, este recomandat să folosiți un uscător sau un dezumidificator. Chiar dacă nu este tocmai ieftin, în cele din urmă, mucegaiul vă va produce costuri  de întreținere mai mari. Mai mult, vă va afecta și sănătatea.

Pentru a ajuta la reducerea umidității care provine de la uscarea hainelor în interior, fie folosiți un dezumidificator, fie deschideți o fereastră când puteți în timp ce hainele se usucă pe un stander.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCare sunt cele mai norocoase zile în această vară pentru fiecare zodie
Articolul următor12 Fapte incredibile despre persoanele cu părul roșu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.