Dacă ai o formă ușoară de Covid – 19 primești medicamente compensate

0
77

De astăzi, pacienți cu forme ușoare de COVID-19 pot primi medicamente compensate. Documentele Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale ce prevăd acest lucru au fost  publicate în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentelor, preparatele destinate tratamentului COVID-19 în condiții de ambulatoriu vor fi prescrise de către medicii de familie. Aceste medicamente vor fi compensate în proporție de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulților. Cetăţenii pot beneficia în mod gratuit de cel puţin o denumire comercială de medicament din cadrul unei denumiri comune internaționale din cele compensate parțial din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Medicamentele compensate vor fi prescrise atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate. Pacienții cu caz confirmat de infecție cu coronavirus de tip nou COVID-19 vor beneficia de 21 de denumiri comune internaționale de preparate în anumite doze şi forme farmaceutice.

Este vorba despre unele medicamente pentru tratamentul simptomatic, şi anume: antitrombotice şi anticoagulante, medicamente care reglează acidul gastric, vasodilatatoare şi bronhodilatatoare.

De asemenea, pentru copii vor fi prescrise, la necesitate, antipiretice şi antiinflamatoare în cazul sindromului febril, mucolitice şi expectorante. Totodată, în funcţie de evoluția simptomelor, pacienților cu forme moderate de boală le vor putea fi prescrise şi medicamente antibacteriene.

În anul 2020, pentru medicamente compensate au fost planificate aproximativ 655 milioane de lei, dintre care peste 555 de milioane au fost valorificate în unsprezece luni ale anului.


Articolul precedentConvenția colectivă, pentru anii 2021 – 2025, a fost semnată
Articolul următorȘi astăzi sunt multe cazuri confirmate de Covid – 1441, + 26 persoane au decedat. În raionul Soroca lucrurile stau mai prost decât ieri.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.