Cum dezveți găinile să nu mai clocească ouă

0
596

Ouăle de pasăre de țară au multe vitamine, minerale și proteine, iar majoritatea românilor preferă să le consume des. Cei mai mulți obișnuiesc să crească găinile în propria ogradă, dar se poate întâmpla ca una dintre păsări să înceapă procesul de clocire. Se știe că transformarea unei găini în cloșcă se face în clipa în care o găină decide că dorește să se așeze pe ouă. Dar cum dezveți găinile să nu mai clocească ouă? Metoda veche folosită de bunici!

Cum dezveți găinile să nu mai clocească ouă

Persoanele care cresc găini la curte știu că unele dintre ele, la un moment dat, vor începe procesul de clocire. Acest lucru presupune ca pasărea să să se așeze pe ouă și să stea acolo mai multă vreme. În tot acest timp, ea consumă mai puțină hrană și apă, iar temperatura corpului este ridicată. Crescătorii de păsări care vor doar ouă pentru consum, o găină care pică cloșcă le poate da planurile peste cap.

Metoda simplă care funcționează de minune

Păsările care clocesc nu mai dau o producție mare de ouă. De asemenea, atunci când clocesc ouă, unele găini devin agresive în momentul în care încercați să le mutați sau să vă atingeți de ouă.Așadar, dacă vreți să știți cum să dezvățați găinile de acest obicei, iată cum se procedează!

Gospodinele de la țară obișnuiesc să folosească o metodă simplă, dar eficientă. Obișnuiesc să le așeze direct într-un bol cu apă rece, cât să le acopere picioarele.

Pe viitor, dacă nu vreți ca găinile să mai clocească ouă, colectați ouăle mai frecvent din cuibar. În plus, puneți sub găini câteva cuburi de gheață, de mai multe ori pe zi. În acest fel, temperatura corpului poate scădea, iar găinile nu vor mai dori să stea în cuibar. Și iluminarea puternică și expunerea cloștilor la zgomote puternice poate avea ca efect întreruperea stării de clocit.

Ce mâncare preferă găinile

Cei care nu știu, găinile sunt păsări omnivore, ceea ce înseamnă că mănâncă atât plante, cât și animale. De regulă, alimentele pe care le consumă fac parte din categoriile: cereale, fructe, legume, ierburi și insecte.

Este totuși important ca hrana să fie echilibrată, pentru a satisface nevoile nutriționale ale găinilor. Păsările ciugulesc iarbă sau diverse insecte, în funcție de opțiunile pe care le au. Mulți gospodari le dau de mâncare în recipientele destinate acestui scop dimineața, alegând fructe, legume sau o cantitate limitată de cereale, cum ar fi porumbul și ovăzul.

Este, de asemenea, important să te asiguri că animelele din curtea ta au întotdeauna acces la apă curată. Există recipiente concepute special în acest sens, care nu permit lichidului să curgă din spațiul în care a fost pus. Nu uita să schimbi apa zilnic, pentru ca găinile să nu se îmbolnăvească.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentIon Druță: “Constantin Stere este un munte ce ascunde în temeliile sale o sumedenie de idei şi cunoştinţe vaste”
Articolul următorMonumentul victimelor Holocaustului de la Cimitirul Evreiesc din Soroca a fost vandalizat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.