Cum albești ușor plasticul îngălbenit. Ai nevoie de un singur produs de la farmacie

0
475

Cu timpul, plasticul își pierde aspectul original. Desigur, durabilitatea acestuia depinde de caracteristicile inițiale ale materialului, dar este un fenomen adesea întâlnit. Cu siguranță ai și tu prin casă măcar un obiect care a ajuns să fie mai galben, motiv pentru care venim în ajutorul tău cu un truc care îl poate face să arate ca nou.

Plasticul alb se poate îngălbeni în timp datorită unei reacții chimice care are loc atunci când este expus la lumina soarelui, uleiuri, aburi, fum de țigară, etc. Cu toate acestea, este posibil să le readucem la culoarea lor originală cu un ingredient care se regăsește în orice farmacie.

De ce ingredient ai nevoie

Materialele plastice sunt sensibile la razele ultraviolete, aceleași raze care provoacă arsurile solare, iar îngălbenirea rezultă dintr-o modificare superficială a structurii materialelor plastice. Cu toate acestea, există o soluție simplă care va face ca aceste obiecte să arate ca la început.Sunt doar câțiva pași ușori de urmat.

Așadar, iată ce ai de făcut: ia obiectul din plastic și scufundă-l într-un recipient cu peroxid de hidrogen (trebuie să fie acoperit în întregime de soluție). Acoperă apoi cu un capac și lasă recipientul să stea în lumina directă a soarelui preț de trei-patru ore. Ulterior, clătește plasticul cu apă curată, din abundență, lasă-l la uscat și vei vedea cum culoarea gălbuie inestetică a dispărut.

Peroxidul de hidrogen este un lichid popular pentru îndepărtarea petelor de pe orice fel de produs/suprafață.

Vezi în AICI video cu întreg procesul.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentA donat corneea ochilor fiului ei, care a suferit și a murit de cancer: „Sunt o mama distrusă de durere, dar fericită știind că ochii copilului meu mai pot vedea lumina”
Articolul următorCe mănâncă, de fapt, greierii care sunt transformați în făină. Dezvăluirile crescătorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.