Proiect moldo-american pentru turismul sorocean

1
67

Atragerea mai multor turiști și crearea unor noi atracții turistice este scopul proiectului ”Eco-business Jump Start!” ce se derulează în orașul Soroca în perioada lunilor mai-iulie. Acțiunile proiectului moldo-american sunt finanțate prin programul de Dezvoltare a Businessului Mic oferit de Corpul Păcii prin grantul în sumă de 999$ și contribuția comunității (prin muncă în valoare de 689 $ — n.a.).

Partenerii locali sunt Euroregiunea „Nistru”, Incubatorul de Afaceri și Primăria orașului Soroca, iar până acum au fost proiectate hărți turistice pentru cei care vor să ne descopere orașul plimbându-se pe jos sau cu bicicletele.

Totodată, a fost dat startul concursului de desen “Soroca curată atrage mulți turiști!”, iar desenul câștigător urmează să fie amplasat pe unele panouri publicitare din Soroca.

Între timp sunt atrași tot mai mulți localnici în grupul de voluntari, în care s-au implicat activ membrii Corpului Păcii Gabriel Riggle, Dean Vallejo, Beth Daly și sorocenii Eugen Popa și Veaceslav Burlacu, așa că cei care vor să se implice pot contacta echipa Peace Corps Soroca pe Facebook, sau scrie un mesaj pe adresa VolunteerGabriel@outlook.com.

Harta Soroca.jpg

Printre acțiunile care urmează să fie desfășurate sunt: evacuarea unei gunoiști neautorizate din dealul orașului,  instalarea panourilor informative despre valoarea turistică a localității noastre, realizarea a 100 de bandane cu harta turistică a Sorocii, desfășurarea unui seminar despre ecoturismul autohton și oportunitățile turistice ale Sorocii.

Gabriel Riggle: “Practicând ciclismul, avem posibilitatea să descoperim noi locuri frumoase de-a lungul râului Nistru, pe chei până la Trifăuți sau Egoreni. Astfel ar fi bine să avem un drum pietonal și pentru biciclete de la ieșirea din oraș până la Lumânarea Recunoștinței”.

 

Veaceslav Burlacu: “Particip la activitățile proiectului în calitate de voluntar și sper că pe viitor turiștii vor descoperi trasee noi și se va mări numărul lor. Suntem pentru promovarea unui mod sănătos de viață prin deschiderea unui nou drum pietonal de la fostul Cinematograf până-n Dealul Sorocii. Astfel se dorește menținerea curățeniei prin sensibilizarea cetățenilor din oraș, informându-i despre importanța activităților ecologice, motivarea voluntarilor să participe la activități de curățenie, iar ecoturismul va aduce beneficii și pentru antreprenori”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.