De la Nistru pân’ la Tisa

0
35

Un grup de 18 soroceni au mers pentru trei zile într-un pelerinaj în Bucovina, Maramureş şi Moldova de peste Prut. Astfel de călătorii ale basarabenilor spre diverse destinaţii turistice şi spirituale din România se desfăşoară cu genericul “Cunoaşte-ţi Ţara”.

Sorocenii au vizitat în prima zi Mănăstirile Humor, Voroneţ, Prislop şi Moisei, unde au şi fost cazaţi spre seară. A doua zi a urmat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei, Muzeul satului, Cimitirul Vesel şi Mănăstirea Săpânţa de pe malul Tisei. Iar în a treia zi călătoria a continuat la mănăstirile “Petru Vodă” şi Secu, Cetatea Neamţului şi Casa Memorială “Ion Creangă” din Humuleşti.

Aflaţi mai multe detalii despre pelerinaj în ediţia nr. 21 a ziarului “Observatorul de Nord”.

APROPO

Călătorii de acest fel sunt facilitate de Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene cu sediul în Chișinău în parteneriat cu Platforma Unionistă “Acțiunea 2012”. Excursiile au durata de 3 zile şi 2 nopți şi includ gratuit: cazarea, o masă pe zi, plus acces liber la muzee şi alte obiective culturale și turistice din România. Doritorii de a merge în astfel de călătorii se pot înregistra la numărul de telefon 079992292, Artenie Petraşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.