„La Marseillaise” cântată la Soroca la pianul dăruit de diaspora franceză / VIDEO

0
512

Scriam acum trei săptămâni despre un alt cadou din partea concetățenilor noștri din diaspora franceză pentru Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, în pragul aniversării de 80 de ani a instituției. De această dată este vorba despre un pian botezat „Neagra de la Paris”, care va fi utilizat de elevi și profesori. 

Pianul a ajuns la Soroca grație lui Andrei Vîrlan și Sergiu Seinic, care au provocat elevii să răspundă cu o interpretare la acest instrument muzical a tradiționalei „La Marseillaise”. Zis și făcut. 

Conducerea Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca este recunoscătoare pentru gestul conaționalilor din Franța. „În an aniversar suntem plăcut surprinși de orice surpriză care vine în adresa noastră, ne-a declarat Emilian Guțu, directorul instituției. Având în vedere faptul că pandemia a dat peste cap multe planuri pentru acest an, urmează să sărbătorim aniversarea în primăvară. Surprizele nu încetează să ne bucure. Noul cadou venit din partea diasporei franceze este bine-venit și va asigura o bună desfășurare a procesului educațional. Pianul transmis de Andrei Vîrlan și Sergiu Seinic este un cadou prețios având sunet de calitate și fiind într-o stare ideală. Elevii și personalul Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” salută inițiativele frumoase și venim cu mulțumiri pentru gestul frumos din partea persoanelor menționate”.

Anterior la Soroca au ajuns o vioară găsită într-o casă din Paris și pianul actorului actorului francez Atmen Kelif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.