VIDEO / Soroca: ținut cultural – Bine ați venit la Căinarii Vechi!

0
80

Căinarii Vechi este un sat din ținutul Sorocii atestat documentar la mijlocul secolului XVI. Cartea de vizită a satului este Formaţia folclorică „Băciţele”, aceasta a fost fondată în 1986 de Ecaterina Trinchineţ. În 1989 în baza formaţiei folclorice „Băciţele” a fost organizată prima ediţie a Sărbătorii Pastorale raionale „Ieşirea la păşunat”, iar din 2008 la Căinarii Vechi tradițional se organizează Festivalul raional de folclor păstoresc „Pe-un picior de plai”.

 
Satul Căinarii Vechi nu duce lipsă nici de meșteri de valoare ca Nina Manea, Vera Batrîncea, Ala Starton, Marina Arbuz, Larisa Croitor, Lucia Nemeţ, Nadejda Panico, Ana Paşa ș.a.

 
Articolul precedentSoroca-Covid: 0-4…
Articolul următorBancuri cu/despre copii
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.