“Punguţa cu 2 cărţi” a ajuns și la Schineni

0
182
Biblioteca publică Hircești

Proiectul-pilot „Punguţa cu 2 cărţi”, menit să încurajeze lectura pentru copii de la cea mai fragedă vârstă, va fi implementat în 21 de biblioteci publice din țară. În raionul Soroca acest proiect este adus de biblioteca publică din comuna Schineni.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia OvidiuRO din România şi va fi implementat în Republica Moldova de către Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”. Recent a avut loc evenimentul de lansare a proiectului, unde s-au adunat bibliotecarii din cele 21 de instituții.

Iniţiatorii proiectului îşi propun să schimbe atitudinea părinţilor faţă de educaţia copiilor, să le pună cartea în mână de la o vârstă fragedă. Bibliotecarii urmează să le transmită părinţilor informaţii despre importanţa cititului chiar de la naştere.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate mai multe activități cu implicarea familiilor cu copii în vârstă de până la trei ani, ne-a comunicat Ala Gherghilijiu, șefa bibliotecii publice din comuna Schineni.

Bibliotecarii au participat la o sesiune de informare despre metodologia de a-i interesa pe părinţi să le citească copiilor din primele zile a micuților, înainte să demareze activitățile din proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.