Creația scriitorului cu rădăcini sorocene, Igor Volnițchi, este inclusă în paginile unui prestigios Almanah Literar Internațional

0
214

Creația scriitorului din Republica Moldova, Igor Volnițchi, a ajuns în paginile prestigiosului almanah literar internațional „Ступени”, ediția a cincea – 2019, informează SHOK.md. Almanahul literar este un produs al Asociației Internaționale a Scriitorilor și Publiciștilor, ce întrunește scriitori din 32 de țări, care-și publică lucrările în limba rusă.

Potrivit sursei, o scurtă biografie a scriitorului Igor Volnițchi, dar și un fragment din romanul său „Învață-mă să mor” se regăsesc în paginile 263-270.

Igor Volnițchi este jurnalist, analist politic și scriitor. Acum zece ani a lansat prima sa carte – „Istoria partidelor din Republica Moldova”, iar în 2013 a lansat romanul „Călăul e nevinovat”. În anul următor a apărut de sub tipar  romanul „Învață-mă să mor”, iar în 2015 – culegerea de nuvele „Prizonierii amurgului” și „Istoria partidelor” – volumul II.

Romanul „Călătorind pe aripi de îngeri”, apare în 2016, publicația fiind lansată și la Soroca, în prezența cititorilor de la noi, a rudelor și prietenilor din satul Bădiceni, de unde își are originea Igor Volnițchi. În 2019, scriitorul a devenit primul Cetățean de Onoare al comunei Bădiceni.

În 2017 a fost lansat romanul „40 de zile și o clipă suspendată”, în toamna anului 2019, de sub tipar a fost scoasă trilogia „Condamnați la viață”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.